ponedjeljak, 22. travnja 2013.

Dreams come true.


Bezbrojeno mnogo puta sam se zatekla kako hodam gradom, shopping centrom, pregledavam slike iz noćnog života i jedino što mi u glavi odzvanja je...DOSADNO, DOSADNO, DOSADNO!!! Sve djevojke kao da imaju potpuno iste ormare sa potpuno istom odjećom! No u biti najmanje njih krivim...one jednostavno uzimaju ponuđeno. Krivim modnu industriju (ili barem onaj mali dio koji se uspio probiti do naše ''metropole'') koja nam iz sezone u sezonu nudi iste trendove, materijale, krojeve, boje...a mi ih oduševljeno svake godine iznova prihvaćamo. 

Prvi puta nakon dugo vremena sam u našem gradu osjetila otpor tom bezličnom trendu odjevanja. Sve više ljudi se odlučuje razbiti tu monotoniju, makniti se od identičnih krpa koje na tisuće izlaze iz tvornica i serviraju nam se kao nešto što MORAMO imati...Potiho su se počeli otvarati mali rajevi za svakog istinskog ljubitelja mode, nicati unikatni radovi što u obliku odjeće, što u obliku nakita.

U subotu sam bila nazočna otvorenju baš takvog jednog malog raja pod nazivom Fashion Disorder. Djevojka koja se skriva iza tog brenda je diplomirana modna dizajnerica Manuela Lovrenčić (zajedno sa svojom suradnicom Marinom Falamić) koja se već dugi niz godina bavi ovom vrstog kreativnog rada. Njen modni atelje koji se smjestio na 1. katu osječke Name je mala meka gdje u jednom intimnom i toplom okruženju možete uživati u plodovima njenog rada, mjesto gdje možete pogledati, opipati i kupiti odjeću za koju se vidi da je napravljena s puno ljubavi, odjeću koja je potpuno unikatna i nosi jedan potpuno svojstven i prepoznatljiv rukopis koji se odupire nametnutim modnim trendovima i samim time odiše jednom notom svevremenosti.  Kako je i sama dizajnerica rekla, otvorenje ovog ateljea je nakon mnogo godina bilo ostvarenje jednog velikog sna. Kako za nju tako  i za mnoge istinske ljubitelje mode koji su nesretno tumarali po ovoj našoj ravnoj Slavoniji u potrazi za nečim drugačijim i osobnijim. 









 

































U Fashion Disorder ateljeu također u ponudi imate Blond&BlondishHyMyVlatka Koržinek-Andrlon i Simone Design modne dodatke.



Do tipkanja! :)





2 komentara:

  1. Odličan post, baš si dočarala atmosferu na otvaranju :)
    p.s. Dobila sam Liebster nagradu, i odlučila sam ju prosljediti tebi! Detalji i pitanja su na blogu! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. heheh, vidjeh!! :))) čim uhvatim vremena, natipkam! :))

      Izbriši