ponedjeljak, 18. ožujka 2013.





Nothing would be more tiresome than eating and drinking if God had not made them a pleasure as well as a necessity.  ~Voltaire




Svi koji me imaju na FB znaju da sam apsolutno naporna sa stavljanjem slika hrane. Obožavam jesti :))) I stalno sam u potrazi za novim receptima i isprobavanjima istih. A to nebi bilo to da obrok ne ovjekovječim fotografijom...(mislim da bi mi to komotno moglo biti zanimanje ;) )


Napokon nam dolaze topliji dani, a samim time i puno, puno, puno svježeg povrća i voća. Nitko sretniji od mene! Da ne duljimo...samo sam vas htjela podsjetiti da bi ovo moglo biti pravo vrijeme da počnete planirati piknik. Znam da ja hoću :)















A ovo su vam moje delicije :)))) 










Htjela bih s vama podijeliti recept za posljednje jelo, prvi puta sam ga pravila prošli tjedan i prefino je! Klik ovdje molim :)i zapamtite: ''A recipe has no soul. You, as the cook, must bring soul to the recipe.'' A prije nego što se zaputim u kuhinju (danas je na redu juha od brokule i vege pizza) jedan prijedlog samo...ako se odlučite za spomenuti piknik. Ugodan dan vam želim i puno pozitivnih misli da rastjeramo i ove preostale oblake :)





Untitled #1107

ponedjeljak, 11. ožujka 2013.






Kažu da su dijamanti najbolji ženini prijatelji. Na žalost, iste si puno nas pripadnica nježnijeg spola ne može priuštiti. Pa ću ja poznatu izreku malo preoblikovati. Nakit je najbolji ženin prijatelj. A Osijek je dobio nešto što će ženama pomoći da imaju ne jednog, nego pregršt najboljih prijatelja :)



U jednom malom slatkom kafiću po imenu ''Knjiga&Kava'' su se održala već dva sajma nakita ''Žene za žene''. I to je tek početak. Mlade kreativke su se udružile i odlučile predstaviti i ponuditi svoj rad široj publici. Nema li slađeg kada imaš komad nakita koji je potpuno unikatan i napravljen baš po tvojoj mjeri? Ako istinski žudite za tim, ovaj sajam je bio (i bit će) pravo mjesto za to.

Više o sajmu, izlagačima i samoj atmosferi pročitajte i pogledajte ovdjeovdje i ovdje!




Imala sam čast biti jedna od izlagača, ali umjesto da se hvalim ovako napismeno bacite oko na fotkice sa prvog i drugog sajma pa sami donesite sud o mom nakitu i sajmu općenito. 













Zahvaljujem Petri na fotografijama! 




A ukoliko nekog zanima komad Aynessories nakita, ne mora čekati sljedeći sajam već mi se može direktno javiti preko Aynessories FB stranice (sniženja u tijeku!).  

Čitamo se opet..i prije nego što možete zamisliti!

nedjelja, 10. ožujka 2013.





   Ljudi u novu godinu uglavnom ulaze 1.1. Dotjerani, u novogodišnjim haljinama, sa šampanjcem u rukama gledajući u vatromet. Ja u novu godinu ulazim sa dolaskom proljeća i sa prvim zrakama toplog sunca. Preko zime uglavnom hiberniram, ako već ne fizički, psihički u potpunosti. Nisam sasvim budna dok se barem jednom ne prošetam po šumi a da na sebi ne moram imati tone odjeće, štitnika za uši, nos, ruke i ostale dijelove tijela. Ovaj tjedan je sunce napokon sijalo. 



Budna sam.

I za ovu godinu imam velike planove. Ostvariti sve svoje snove i dograbiti i ono malo sreće što mi fali da budem potpuna.


~Otići ću na kavu sa svim dragim osobama koje nisam dugo vidjela.


~Izvadit ću staru šivaću mašinu i opet počet šiti.


~Intenzivno ću počet raditi na pronalasku i kupnji kuće. Zbogom grade!


~Na poslu ću se više smijati. Volim ga, na kraju krajeva. Ne treba sve tako ozbiljno shvaćati.


~Jest ću zdravo i više ću trenirati.


~Svaki mogući slobodni trenutak ću provoditi u prirodi.Više ću kampirati.


~Vraćat ću se na ovaj popis svakih par dana i provjeravati kako napredujem i dopisivati nove ciljeve.



Ipak je nova godina :)






(Fotografije preuzete sa weheartit i tumblr)



Eh da. Da ne završim ovaj post osjećajući se kao da sam pisala zadaćnicu. Tjedna inspiracija. I dozivanje proljeća bojama i uzorcima. Čitamo se uskoro!





Untitled #1094

Untitled #1093

Untitled #1091